Opleiding huishoudmanager - 4 weken

Opleiding huishoudmanager - 4 weken

Een huishoudmanager is een multigetalenteerd en praktisch ingesteld persoon. Hij is een allrounder die verschillende taken op diverse gebieden beheerst. Hij of zij werkt in exclusieve settings en moet rekening houden met hoge standaarden. Deze opleiding bereidt u voor op de job als huishoudmanager.

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die als huishoudmanager aan de slag wil gaan in een hotelsetting of een privé huishouden.

Tot de moderne taken van een huishoudmanager horen het algemeen management van een huis of landgoed, de supervisie over andere personeelsleden, het organiseren van evenementen, persoonlijke assistentie en agendabeheer en chauffeursdiensten.

Tot de meer traditionele taken rekenen we tafelbediening, het beheer van de wijnkelder, valeting, het organiseren van jachtpartijen, het beheer van het wagenpark en het poetsen van zilverwerk en de verzorging van kunst en antiek.

Uiteraard wordt er van een huishoudmanager ook verwacht dat hij zijn taken op een subtiele manier uitvoert.

Tijdens deze opleiding van 4 weken gaan we dieper in op alle aspecten van de job als huishoudmanager. U bekwaamt zich in management skills zoals het omgaan met personeel, maar ook met bezoekers, leveranciers en uiteraard uw werkgever.

Soort: theorie + praktijk
Duur: 4 weken
Maaltijden: lichte lunch + dranken inclusief (koffie, thee, water, fruitsap)
Certificaat: ja
Investering: € 4900 (excl. BTW )

Interesse om het huishouden te organiseren?

Schrijf u in voor de cursus huishoudmanager