Champagne sabreren

De kunst van het sabreren op uw feest?

Champagne sabreren

Sabreren maakt altijd indruk en geeft een feestelijke toets aan elk evenement zoals een trouwfeest, stijlvolle opening van een zaak, receptie, jubileum, ... Het sabreren van champagne, ook wel sabrage genoemd, is een traditionele en ceremoniële manier om een champagnefles te openen.

Sabreren is een traditie die terug te voeren is naar de tijd van de veldtochten van Napoleon. Toen vierden de cavaleristen op deze manier hun overwinningen. Nu heeft het uiteraard niets meer te maken met vechten, maar alles met feesten. De term sabreren verwijst naar het gebruik van de 'sabre', de sabel. Vroeger werd wellicht de botte rugzijde van de sabel gebruikt, maar nu hanteren we een speciaal daartoe bestemde champagnesabel.

Zo komen we bij de techniek. Champagne sabreren is een kunst. Onze professionals hebben de techniek volledig onder de knie. Dat is nodig, want sabreren zonder kennis van zaken kan gevaarlijk zijn. De druk op de fles zorgt voor een mooie knal terwijl de hals van de fles met het kurk vijf tot vijftien meter wegvliegt. Het spreekt voor zich dat wij van de sabrage een aantrekkelijke ceremonie maken.

Een goede sabrage houdt in dat er nauwelijks champagne gemorst wordt en dat de fles een kaarsrechte snede bevat. Uiteraard laat de champagne zich nadien heerlijk smaken.

Wenst u uw evenement op te luisteren door champagne te sabreren?

Boek een professional