Belgische bieren

Belgische bieren

Workshop 1: Belgische bierstijlen

Wat zijn nu de typisch Belgische bierstijlen waarvoor België over de hele wereld geroemd wordt. Iedere bierstijl wordt uitvoerig toegelicht, o.a hoe is het ontstaan en wat zijn de typische smaken van het bier. Natuurlijk samen met het proeven van toepasselijke bieren.

Workshop 2: Biobieren

Biobieren met respect voor de natuur en de gezondheid.
Gedurende het proeven van de bieren geven we een uitleg over de bieren, over de bierstijl en uitleg over de brouwerij.
Ook geven we uitleg over de verschillende bio logo's die op de etiketten staan, en vertel ik wat een biobier is.
Een vergelijkende studie van biobieren met hun niet biovariant, dit komt ook aan bod. Verder ook wat weetjes over het brouwproces, foodpairing, etc.

Workshop 3: Abdijbieren en trappisten

Wat is het verschil tussen een abdijbier en een trappist?
Trappisten, wie zijn ze en wat is hun doelstelling. In welke abdijen wordt er trappist gebrouwen.
We proeven ook een aantal minder gekende abdij en trappist bieren.

Workshop 4: Vrouwen en bier

Bier wordt ten onrechte nogal dikwijls geassocieerd met mannen, maar wisten jullie dat het brouwen van bier vroeger een vrouwenbusiness was.
Ook volgende thema's komen aan bod: bier en gezondheid, hop op en top vrouwelijk, belangrijke dames in de bierwereld, foodpairing, etc
Als optie zijn ook bier-cocktails mogelijk in deze proeverij (meerprijs)

Workshop 5: Brugse bierhistorie

Wie herinnert zich nog de bieren van de Aigle Belgica (BAB) of heeft ooit de bieren van 't Hamerken gedronken.
Ga mee in de tocht door het Brugse bierverleden. Wie was Mystere? Waarom staat de hallentoren op het flesje van Bourgogne de Flandres?
Dit en nog veel meer Brugse weetjes.

Workshop 6: Kaas en bier

Bier is de ideale drank om bij een kaasschotel te serveren, bier past nog veel beter bij kaas dan wijn.
Tijdens deze degustatie wordt uitgelegd welke bieren te combineren met welke kazen, de foodpairing met bier wordt uitgelegd.
Ook wat interessante kaasweetjes komen aan bod.

Workshop 7: Chocolade en bier

Bier en chocolade zijn 2 Belgische topproducten.
Het combineren van de 2 geeft hemelse smaak gewaarwordingen. Maar je moet natuurlijke wel de juiste combinaties maken.
Naast het bier kom je ook een en ander te weten over het productieproces van chocolade.

Interesse in één van onze bier workshops of teambuilding ?

Informeer hier naar de vele mogelijkheden